Platser är en individs licens att träna på Wheelhouse College.  Precis som en elev i ett tegel- och murbruk klassrum ges platser till elever på alla nivåer vare sig de är personal, ledning eller administratörer.  När en medarbetare sitter får han eller hon tillgång till produktutbildningen via fliken Mina kurser.  När en chef eller administratör tilldelas en plats har de tillgång till utbildningsinnehållet på två sätt: 1) Via fliken Bibliotek och 2) Via registrering till kurser och tillgång till dessa kurser från fliken Min kurs.

För att en användare ska kunna visa utbildningsinnehållet för en produkt, via fliken Mina kurser eller fliken Bibliotek, måste de tilldelas en plats i den specifika produkten. Alla konton har möjlighet att lägga till/subtrahera säten så att de bäst passar deras återförsäljarbehov.