En Manager-användare är en av användarrollerna inom Wheelhouse LMS. Chefer har tilldelats att övervaka specifika avdelningar och är därför auktoriserade med en mindre grad av åtkomst till LMS än en administratör, men ändå mycket mer åtkomst än en personalanvändare.  Chefer kan:
  • skapa ytterligare chefs- och personalanvändare
  • tilldela kursregistreringar
  • förlänga kursfristen
  • återställa slutprov
  • spåra utbildningsframsteg
  • skicka e-postmeddelanden om aktivering eller återställning av lösenord
  • ändra användarroller
  • uppdatera profilinformation

Chefer har tillgång till produktinnehåll via fliken Dina kurser samt biblioteket. Chefer har en instrumentpanel som ger dem snabb åtkomst till teamets framsteg genom utbildningen, och de har fliken Personer där de kan hantera och redigera användarnas information och kurser.

Förvaltar- och administratörsanvändare har en mycket liknande upplevelse av LMS, den största skillnaden är att administratören har tillgång till ALLA avdelningar och platser medan förvaltaranvändarna endast får åtkomst till de avdelningar och platser som de tilldelas av administratören eller kontorepresentanten.