Aktivitetspanelen finns högst upp på fliken Instrumentpanel för kontorepresentanter, administratörer och chefer samt för produktägare. I aktivitetspanelen kan dessa användare hitta en sammanfattning av teamets senaste aktivitet på Wheelhouse College uppdelad i två kategorier: Träningsaktivitet och Användarhändelse.  Användare kan växla mellan dessa två kategorier genom att klicka på kategorinamnen.  Aktivitetspanelen kan expanderas eller kontrakteras genom att klicka på pilen.

Kategorin Utbildningsaktivitet innehåller information om följande: 1) användare som nyligen har slutfört frågesporter, slutprov och kurser; 2) användare som har fått sina slutprov och kurser återställda och deras kursfrister förlängda och av vilka dessa åtgärder vidtogs; och 3) användare som har registrerats i kurser, avregistrerats från kurser och omregistrerats i kurser och av vilka dessa åtgärder vidtogs.

Kategorin Användarhändelse innehåller information om följande: 1) uppdateringar av användarinformation; 2) namnen på användare som har lagts till eller tagits bort från kontot; och 3) namnen på användare som tilldelades nya äter eller som var osynliga.  I vart och ett av dessa fall kommer dessutom namnet på den användare som vidtog åtgärden att anges.