Du kan registrera dina teammedlemmar i kurser individuellt eller som en grupp från fliken Personer.

Så här registrerar du en person individuellt:

1. Klicka på personens namn från fliken Personer så öppnas informationspanelen till höger på sidan.
  2. Klicka på länken "Registrera i kurs(er) längst ned på fliken på informationspanelen.
  3. Bestäm om du vill registrera den här personen i standardkursvalet eller ett anpassat val och välj lämplig radiell knapp.
  4. Om du väljer anpassat urval kommer det tillgängliga kursbiblioteket att avslöjas och du kan välja kategorin utbildning och de enskilda kurser som du vill registrera den här personen i.  Klicka på "Lägg till" för varje kurs som du vill att de ska registreras i.  Klicka sedan på "Nästa".
  5. Om du har valt standardvalet av kurs kan du granska kurserna när du har klickat på "Nästa".
  6. Klicka på "Slutför" så får den här personen ett e-postmeddelande om att de har anmälts till dessa kurser av dig.

Så här registrerar du en grupp personer:

1. Det är för närvarande inte tillgängligt att registrera en grupp i ett anpassat urval av kurser, bara standardkursvalet just nu.
  2. På fliken Personer kanske du först vill filtrera dina personer efter avdelnings- eller plats- eller platsstatus (om det behövs).
  3. Till höger i listan Personer visas en individ och en gruppflik. Välj fliken Gruppera och välj de personer som du vill anmäla dig till kurser.
  4. Klicka på länken "Registrera dig i kurs(er)" i åtgärdslistan längst ned på informationspanelen.
  5. I rutan Ny registrering som dyker upp väljer du önskad produkt (om du har fler än en) och kurser.
  6. Klicka på "Nästa" för att se vilka kurser varje person ska skrivas in i.
  7. Klicka på "Slutför" så får dessa personer ett e-postmeddelande om att de har anmält sig till dessa kurser av dig.

Mer information finns i videon Komma igång - Chefskurs: Personer del 1 i biblioteket.