Användarpanelen hänvisar till den primära vy som alla användare med en styrhyttsprofil ser när de loggar in första gången. Informationen som är tillgänglig i en användares instrumentpanel varierar beroende på användarens åtkomstnivå.

Instrumentpanelen för kontorepresentanter, administratörer och chefer visar en översikt över teamets senaste utbildningsframsteg.  Högst upp på instrumentpanelen ser användarna aktivitetspanelen. I aktivitetspanelen kan användare hitta sitt teams senaste aktivitet på Wheelhouse College uppdelad i två kategorier: Träningsaktivitet och Användarhändelse. Användare kan växla mellan dessa två kategorier genom att klicka på kategorinamnen.

Under aktivitetspanelen visar en tabell en översikt över kursförlopp, frågesporter, prov, utgångsdatum och inskrivningsinformation uppdelad efter avdelning och anställd.

Eftersom användare på personalnivå på styrhytten inte har något team att hantera, visar personalanvändarpanelen en översikt över individens utbildningsförlopp. När du loggar in ser personalanvändare en snabb sammanfattning av de kurser som de har registrerats i och en ögonblicksbild av deras framsteg genom dessa kurser. Antalet slutförda kurser och intjänade certifikat visas också på den här sidan. Härifrån kan en användare välja en kurs och börja träna.

För en detaljerad utforskning av vad som kan åstadkommas från instrumentpanelerna för chefer och personalanvändare, se Komma igång-kurserna. I Komma igång - Hantera för cheferna hittar du en lektion med titeln The Manager Dashboard. I Komma igång - Personalkurs hittar du en lektion med titeln The Staff Dashboard.