Wheelhouse LMS järjestää kurssikoulutuksen organisaation yleisesti nimitetyillä alueilla luokkien/osastojen avulla. Luokat/osastot löytyvät järjestelmänvalvojan/hallinnan koontinäytöstä, kun näytetään henkilöstön edistymistä. kirjastokurssiluettelossa otsikoina kurssien järjestämistä varten; ylätunnisteena Kurssit-sivulla; ja tunnistaa, alueet, joille ihmiset on määritetty, Ihmiset-välilehdessä.

Kun hallinnoija, järjestelmänvalvoja tai tilin edustaja määrittää käyttäjän rooliksi Manager, hänen on valittava valvottava osasto. Henkilöstölle olisi myös annettava osasto, jotta heidän esimiehensä voivat seurata asianmukaisesti heidän koulutuksensa edistymistä. Wheelhouse Collegella on myös vakiokurssirekisteröinnit uusille käyttäjille, ja osaston valitseminen mahdollistaa heidän automaattisen ilmoittautumisensa asianmukaisille kursseille ja koulutuksen aloittamisen nopeammin.