Wheelhouse LMS bruker kategorier/avdelinger til å organisere kursopplæring i områder med vanlig tittel i en organisasjon. Kategorier/avdelinger finnes instrumentbordet for administrator/overordnet når staben vises. i biblioteksemneoppføringen som overskrifter for å organisere kurs; som overskrifter Dine emner-siden; og for å identifisere hvilke områder personer er tilordnet fra Personer-fanen.

Når en leder, administrator eller forretningsforbindelsesrepresentant setter en brukers rolle som leder, de velge en avdeling som den overordnede skal overvåke. Ansatte bør også tildelt en avdeling slik at opplæringsfremdriften deres kan overvåkes tilstrekkelig av lederne. I tillegg har Wheelhouse College standard kurspåmeldinger for nye brukere, og ved å velge en avdeling kan de automatisk registreres i de aktuelle kursene og begynne opplæringen raskere.